A megpróbáltatások leküzdése a legnehezebb feladat, a legnagyobb kihívás.

Legtöbb ember életében előbb vagy utóbb, de eljön egy pillanat, amikor szembesülni kell azzal a ténnyel, hogy egy tragédia történt vele.

 

Amikor segítségre szorul. Amikor egyedül nem boldogul. Amikor élete fenekestül felfordul.

 

Megtörténhet ez akár magánszemélyként vagy vállalkozói létünk során is. Megtörténhet enyhébb formában, de megtörténhet akár súlyos szenvedésekkel kísérve is.

Amikor úgy érezzük, hogy nincs menekvés, nem tudjuk mi tévők legyünk, és kétségbeesetten próbáljuk megtalálni a kiutat.

Eszünkkel tudjuk, hogy életbevágóan fontos legyőzni az akadályokat, ha tovább akarunk élni, vagy továbbra is meg akarjuk valósítani a céljainkat.

Bizony sokszor ez nem olyan egyszerű, hiszen ilyenkor az  érzelmeink dominálnak a döntéseinkben, a problémáink leküzdésében.

Most egy olyan ember történetét mesélem el, aki tudatos döntéseivel győzte le megpróbáltatásait és továbblépett.

 

Ő Chris Novak, aki tragédiáját és a tragédiára adott válaszait, a kiutat megírta ” Conquering Adversity”  című könyvében. Ezt a könyvet minden egyes embernek el kellene olvasnia széles – e világon, mivel remek példát ad arra, hogyan lehet tudatos döntésünk alapján továbblépnünk még egy elképzelhetetlenül súlyos tragédia után is.

 

Christ, a boldog házasságban élő, egy gyermekes családapát – második gyerek -éppen úton volt – egy átlagos nap kellős közepén azzal hívták fel az irodájában, hogy felesége és a még meg nem született fia szörnyethalt egy autóbalesetben.

Ez a hívás örökre megváltoztatta Cris életét.

Senki sem hibáztathatta volna őt azért, ha megkeseredik, és elemészti magát az élet igazságtalansága miatt.

 

Novak azonban, miután meggyászolta tragikus veszteségét, úgy döntött, hogy megszívleli a katasztrófa tanulságait, és lehetőségeket kovácsol azokban a választási lehetőségekből, amelyeket az élete ekkor kínált számára.

Könyvében elmeséli, hogy volt képes továbblépni, a következőket mondogatva magának:

“Az élet nem igazságos, ne is várd el tőle, hogy az legyen! Bármilyen kilátástalannak tűnjön is a helyzet, mindig akadnak olyan választási lehetőségek, amelyek segítenek neked továbblépni….. ha hajlandó vagy észrevenni őket.”

 

Hat pontban megfogalmazta tanácsait, hogy mit kell tennünk, ha fel akarjuk venni a harcot a megpróbáltatásokkal szemben.

Hogy mi volt a hat legfontosabb dolog ami kisegítette a válságból?

A következő cikkben részletesen bemutatom.

 

Ma Chris Novak ismét teljes életet él. Újra megnősült, és örömmel figyeli, ahogyan fia lassan a felnőttkorba lép.

Belső átalakulása kitűnő példával szolgál mindannyiunk számára, hogy hogyan használhatunk fel egy szerencsétlenséget életünk katalizátoraként.

Cris a tökéletes bizonyítéka annak, hogy még az élet legsötétebb árnyai között is találhatunk alternatívákat, ám egyben azt is készségesen beismeri, hogy az életében akkor sokasodtak meg hirtelen a választási lehetőségek, amikor megsemmisítő vesztéségével összefüggésben kezdte jobban megismerni önmagát.

 

Chris tragédiája személyes tragédia volt.

 

Vállalkozóként a vállalkozásunkban is átélhetünk szörnyű nehézségeket, időnként nem látjuk az alagút végét.

Megpróbáltatásaink közepette nem látunk tisztán, nem ismerjük fel a lehetőségeinket.

Nem ismerjük fel valódi erőnket, nem ismerjük önmagunkat.

 

A következő cikkben  Cris Novak tanácsait lehet majd olvasni arról, mit kell tennünk ahhoz, ha fel akarjuk venni a harcot a megpróbáltatásokkal.

 

 

A bejegyzés David Cottrell ihletése alapján készült.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com