A kapcsolataid meghozzák számodra a hőn vágyott sikert, vagy mégsem?

A sikert nem lehet magányos farkasként elérni. Szükség van a többiek segítségére, elismerésére. Szükség van mások támogatására. Szükség van kapcsolatokra.

 

Senki sem érhet el maradandó sikert úgy, hogy egyedül munkálkodik rajta a személyes szigetén.

Hogy miért?

Mert a sikerhez elengedhetetlen az a képesség, hogy kialakítsuk a bizalom légkörét, összeférjünk másokkal, és ráhangolódjunk a másik emberre is.
A Carnegie Alapítvány egyik tanulmánya kimutatta, hogy a sikerek mindössze 15-%-a tulajdonítható a szakmai tudásnak és szakirányú készségeknek. Persze szükség van ezekre is, de a tanulmány szerint az ember sikerét 85 %-ban a kapcsolatkezelési képességnek és hozzáállásnak nevezett tényezők határozzák meg.

 

De hogyan sajátítsuk el a kapcsolatok kiépítésének módszerét?

 

Ki taníthat meg bennünket arra, hogy hogyan csináljuk mindezt?
Sokunk önállóan oldja meg ezt a feladatot, és csak a saját ösztöneinkre támaszkodunk.

Miért van az, hogy az egyikünknek lazán, könnyedén megy a kapcsolatépítés, míg másoknál kínszenvedés?

expressions-francaises-1300622_640

A kulcsszó, a személyiségünk. A személyiségünkből eredő gátlások, vagy „gátlástalanságok”.

A kapcsolatoknak nincs megszabott mintázata, nem léteznek egyetemes ismérvek. Minden ember egy kicsit másra vágyik, másra törekszik egy kapcsolatban, mint a többi embertársa.

Nem számít milyen a személyiséged, előbb-utóbb fel fogod ismerni, hogy a kapcsolatok előfeltételei a sikerednek.

A sikert egymagad nem vívhatod ki.

Ám a kapcsolatok nem teremnek csak úgy maguktól. Az egészséges kapcsolatok mindkét féltől időt és energiát követelnek, és ezek az egészséges viszonyok az idő múlásával fognak továbbfejlődni és átalakulni.

Stabil kapcsolatok kialakítása

Kutatók azt is megállapították, hogy minden egészséges emberi kapcsolatok alapja a bizalom. A kapcsolatot fenntartó felek hajlandóak megbeszélni a problémákat, őszintén feltárni a nehézségeket, és egy olyan módszert kialakítani, ami minden fél számára előnyös.

Az egészséges kapcsolatokat ápoló emberek legfontosabb tulajdonságai:

♥  érdeklődéssel viseltetnek mások érzései, aggodalmai és álmai iránt,
♥  hajlandóak vállalni a kapcsolat továbbfejlesztésének lehetőségét, és a másik embert is erre ösztönzik
♥  tudják, hogy a kapcsolatoknak nem pusztán az a lényegük, hogy milyen hasznot húzhatnak belőlük, hanem az is éppolyan fontos, hogy ők maguk milyen értéket tudnak belevinni a kapcsolataikba
♥  megértik, hogy a másik ember nem csupa jó dologgal járul hozzá a közös élményekhez, hiszen alkalmasint korábbi kapcsolataiból származó negatív terheket is cipel magával
♥  ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy cselekedeteik kihatással vannak mások boldogságára és sikerére.

 

Azt is tudnunk kell, hogy a szilárd és pozitív, hosszú távú kölcsönös együttműködésen alapuló kapcsolatok nem születnek meg csak úgy maguktól.
Először leginkább egy előzetes kötődés alakul ki. Ám, ha találkozunk egy olyan személlyel, akivel sok tekintetben közös az érdeklődésünk, és egy valóban szilárd kapcsolat kialakítása a célunk, akkor mit tegyünk?
Tanúsítsunk figyelmet, megértést. Szenteljünk időt rá. Mutassunk hajlandóságot arra, hogy a másik ember igényeit éppolyan jelentőségteljesnek ismerjük el, mint a sajátjainkat.

Jól válogasd meg a kapcsolataidat.

Legfontosabb döntésünk a sikerünk érdekében az, hogy kivel töltjük az időnket. Kivel tudunk harmonikusan együtt dolgozni. Ugyanis előbb-utóbb hasonlóvá válunk a kapcsolatainkkal, akikkel a legtöbbet vagyunk, és ez bizony egyaránt bizonyulhat áldásnak vagy átoknak is.

Ez ellen nem lehet tenni. Ez az emberi természetünkből fakad és nincs sok ráhatásunk. Így vagyunk felépítve.
Tehát gondosan mérlegeld, hogy kivel fogsz kiépíteni kapcsolatokat, vagy ki elől fogsz pánikszerűen menekülni.
Ha olyan emberek kapcsolati köréhez tartozol, akik egy mélybe húzó ingoványra hasonlítanak, gyorsan fogd menekülőre a dolgot, mert ezzel saját magadat gáncsolod el a céljaid felé vezető utadon.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com