A mai modern élet szépsége és veszélye az, hogy saját magunkat kell irányítanunk, különben mások irányítanak bennünket.

 

Ha nem tudjuk, hogy mit akarunk, akkor könnyen találjuk magunkat abban a helyzetben, hogy mások fogják megmondani, hogy mit tegyünk.

Az élet kis döntések sorozata.

Látszólag nincsenek összefüggésben, sokszor nem is így gondolunk rájuk, de összességében mégis egy egészet képeznek. Erre általában utólag döbbenünk rá, amikor az események már megtörténtek, és elemezzük azokat.

Minden egyes döntés fontos.

Akár egy egész életet megváltoztathat egy látszólag kis döntés. Még ha mégoly kicsi a döntésünk súlya,  – legalábbis az adott helyzetben ezt érezzük – akkor is valamilyen célja van,  valamilyen oknál fogva döntetnünk kellett.

Ha döntünk, akkor felelősséget érzünk az életünkért, vállalkozásunkért, vagy bármiért amire a döntés vonatkozott. Ez egyben azt jelenti, hogy vannak céljaink, szándékaink és nem hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettünk.

Vajon ez minden esetben igaz ránk nézve?

Céljaink…..

Sok-sok évig csak hittem, hogy vannak…. igen voltak, de ezek csak elképzelések, halvány maszatolások voltak…. igen bevallom.

A döntések következményei aztán rávezetnek bennünket arra, hogy igenis elengedhetetlenül szükségek, hogy legyenek komoly, lefektetett céljaink… sokkal hatékonyabban tudunk tevékenykedni, élni…. és sokkal hamarabb fogjuk elérni azt, amit szeretnénk….

Ha  valami egészen más dologba akarunk kezdeni, ha igazán teljessé akarjuk tenni az életünket, akkor  ez elég ijesztő dolog ….miközben semmi garancia sincs arra nézve, hogy sikerülni fog az új élet, az új tevékenység.

Félünk…

Természetes, hogy félünk az ismeretlentől. A félelem azonban nagyon pozitív is lehet, ha nem bénító, előre vihet bennünket, mivel irányítani tudjuk a benne rejlő energiát.

Mindeközben szembe kell néznünk az átmeneti idő nehézségeivel, amikor már elhagytuk a biztos kikötőt, de még nem érkeztünk meg oda, ahová el akarunk jutni.

És akkor ismét csak döntünk.… folytatjuk tovább az utunkat előre, vagy félelmünk rossz irányba kényszerít…..

Gondolom számodra sem ismeretlenek ezek az érzések.

Mi ebben a tapasztalatod, vagy a véleményedet?

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com