A megpróbáltatások leküzdése az egyik legnehezebb feladat! Gyürkőzz neki!

Szerző:

Nem számít hányszor buksz el, hányszor kerülsz padlóra!

Nem számít, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézned!

Nem számít milyen sötétnek és kilátástalannak, zordnak és félelmetesnek látod a jövődet!

Le tudod küzdeni!

A megpróbáltatások leküzdése csak akkor sikerülhet, ha megvan benned a kellő elszántság, az eltökéltség és a kitartás.

 

Az előző cikkemben Chris Novak-ot hoztam fel példaként, hogyan tudta feldolgozni és legyőzni szörnyű személyes tragédiáját, amit végül is a javára tudott fordítani.

Álljon most itt az a hat pontban összeszedett javaslata, hogy miként tehetjük meg ezt mi is.

Megerősítés

 

Rendben, csak ennyi maradt

Rendben, csak ennyi maradt. Kezdjük el újra!

 

 

Mérd fel, hogy mit vesztettél el, s mi az, ami megmaradt számodra. A rendkívüli viszontagságok idején természetes dolog azt hinni, hogy minden elveszett. Ám még a legnagyobb tragédiák esetében is el kell hinnünk, hogy van mivel újrakezdenünk.  A megpróbáltatásoknak azért van hatalmuk felettünk,  mert képesek félelmet ébreszteni bennünk, hogy továbblépjünk. Ám meg kell hozni azt a döntést, hogy folytatjuk utunkat előre.

 

Elvárások

 

Miért éppen velem történik mindez?

 

A megpróbáltatások kikezdik jövőképünket, korlátozzák a gondolkodásmódunkat, érzelmeinket. Meg kell hozni a döntésünket, össze kell szedni magunkat, hogy elkerüljük ” a miért éppen én?” csapdáját, és pozitív elvárásokkal kell folytatni utunkat.

 

Kommunikáció

 

Hívjunk fel valakit!

Hívjunk fel valakit! Kérjünk segítséget!

 

Ha le akarjuk küzdeni a megpróbáltatásokat, hagynunk kell, hogy mások segítsenek rajtunk. Sokszor megesik, hogy egymagunk küszködünk, próbálván megbirkózni a ránk zúdult csapásokkal, amikor csak fel kellene hívnunk valakit telefonon, hogy megkapjuk a választ, ami előre lendítene minket. Az emberek szívesen segítenek, de erre a legtöbb esetben fel kell őket kérnünk.

 

Továbbhaladás

 

Akkor haladjunk tovább!

Akkor lépjünk tovább!

 

A megpróbáltatásokkal szembekerülve az egyik legnagyobb veszély az,  hogy pánikba esünk, megdermedünk, és egy tapodtat sem mozdulunk tovább, mert áthághatatlannak tartjuk az előttünk tornyosuló akadályokat, korlátokat, falakat. Pedig a válságra adott legjobb reakció az, ha maximális lendülettel törünk előre.

 

Együttműködés

 

Működjünk együtt!

Beszéljünk! Működjünk együtt!

 

A legtöbb kihívást, amellyel szembetaláljuk magunkat, nem lehet egyedül megoldani. Nem szabad megkísérelnünk anélkül szembenézni a megpróbáltatásokkal, hogy valaki ne támogatna minket. Az együttműködés lényege az, hogy társakat veszünk magunk mellé az utunkon.

Ünneplés

 

Megérdemeljük a saját magunk megünneplését!

Megérdemeljük a saját magunk megünneplését!

 

Az ünneplés táplálja pozitív energiánkat és reményérzetünket. Erősíti lelkünket, megújítja hozzáállásunkat, és erőt ad, hogy elháríthassuk a negatív szemléletet és a súlyos megpróbáltatásokat kísérő félelem elmaradhatatlan támadásait.


Összegzés:

  • Tudatosítsd magadban, hogy ez a megpróbáltatás átmeneti jellegű!
  • Engedd meg másoknak, hogy segítséget nyújtsanak!
  • Ne ess pánikba, ne torpanj meg csak azért, mert megoldhatatlannak látod a megpróbáltatást!
  • Tökéld el magadban, hogy csak a pozitívumokat és a fejlődési lehetőségeket tartod szem előtt!

 

A  témát David Cottrell könyve ihlette.

 

 

 

 

 

 

 

 

Suri Éva

Suri Éva

Motivációs filozófiák konzulense, tréner, szerző

Egy vagyok közületek. Néha gondolkodom is, néha filozofálgatok, néha értetlenkedek….néha megírom provokatív gondolataimat is ebben a magazinban. Nem fogadok el fenntartás nélkül mindent amit látok, hallok és olvasok. Húsz éve tanulmányozom az emberi viselkedést, a magatartást, választ keresve a miértekre. Ezt a magazint azért hoztam létre, hogy fejleszd magad, megtanuld, hogy mi kell ahhoz, hogy sikeresebb legyél. Akár a magánéletedben, akár a vállalkozásodban. Nem a megszokott módon, hanem mást másként csinálva. Bővebb infót itt találsz rólam.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Share This